17 de gener 2006


Sóc fumadora passiva des de sempre. Primer el pare i els seus amics. Després els meus, les parelles, els companys de feina, etc.
A vegades m'he queixat, altres no. El que no he suportat mai és la mala educació i d'això n'he trobat tant a la banda dels fumadors com a la dels no fumadors. Ara a sobre hauré de suportar que una colla de puritans anti-tabac es dediquin a anar canviant el passat com han fet en aquesta imatge de l’ingenier anglès I.K. Brunel, un dels pioners del ferrocarril, on han fet desaparèixer el puro que llueix a la boca. La raó que dona l'editorial és que els professors i els bibliotecaris no comprem llibres destinats a públic adolescent si a la portada surt algú fumant. Em pregunto qui serà el proper personatge a qui li esborraran el cigar. Potser n’estem fent un gra massa?

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Si estic amb fumadors passius, demàn si els molesta que fumi, i segons la resposta, encenc o no el cigarret.

Açò de canviar la història és extremat, i aquest odi que de sobte els surt als fumadors passius... no l'entenc, perquè fins ara ni s'havien manifestat, ni havien recollit firmes, ni res de res, i a més, el tabac va començar com un acte de pau (la pipa de la pau), i ara va hi ho prohibeixen. Mal senyal...... per quan prohibiran els cotxes i altres mitjans de transport que treuen fum infinitament més tòxic? Per quan les queixes per tots els embolcalls de plàstic d'aliments que són cancerígens, se'n queixen d'açò?

Vaja, s'agraeix el terme mig, com sempre, el del respecte tant d'uns com altres. Però mai, mai s'hauria de poder canviar la història... així mos va.

Esther ha dit...

Entre això i la poca memòria històrica que tenen alguns, anem arreglats!

Marc ha dit...

Jo aposto pel Groucho, us l'imagineu amb un "chupachup" a la boca, invocant a Cruïff?? La història està perduda, amb aquest canvi... A les pel·lícules que no fumin tampoc, sisplau, i quan algú vegi un nen després de reis, amb un cigarret de xocolata a la mà, que el salvin, que a sobre és de xocolata, quin futur li espera a aquell pobre nen??

"La virtud está en el equilibrio", i per ara només veig extrems...

Esther ha dit...

Diguem-ne, fins i tot m'estan fent venir ganes d'apendre a fumar...

Marc ha dit...

Prova-ho primer sense encendre el cigarret, si t'enganxes és difícil deixar-ho (però no impossible)

Marc ha dit...

T'ha tocat, Esther, ets una de les nominades... ;) "5 extraños hábitos tuyos". Tens la invitació a l'altra vida (si no ve de gust no cal que ho facis)

Anònim ha dit...

esther, si no has fumat mai, no ho provis, i si ho proves, controla des del primer dia, i l'addicció no serà greu... urant les vacances a menorca no fum ente setmana, només els caps de setmana i potser només dos o tres cigarrets al dia... tot depèn de perquè fumes, i en quin moment...

Esther ha dit...

Nois, això de fumar era broma! a més ara no seria bon moment que encara em senyalarien amb el dit i dirien: a por ellaaaa!!!

Ferran Moreno ha dit...

Uiuiuiuiui, polèmica! La major part de fumadors que conec mai pregunta als no fumadors si ens molesta o no el fum o l'olor del tabac, Guasteví. Simplement encenen el cigarret i si et queixes t'ignoren.

Ara, estic d'acord que falsejar la història és una rucada, en això i en totes les collonades derivades del políticament correcte.

Per cert, els fumadors tampoc es queixen del fum dels cotxes ni dels embolcalls cancarígens... potser per què ningú s'ha començat a queixar fins que no s'ha arribat a un límit? Potser per què no fa tant que es coneixen les conseqüències negatives de fums, embolcalls, etc.?

Hehehe, quina manera d'arribar al jardí, eh Esther? Benvinguda al món dels blocs!

Esther ha dit...

Gràcies per la benvinguda, Ferran. No pretenia ser polèmica i si que és veritat que la major part dels fumadors ni tan sols pregunten si et molesta que fumin. El que realment em va molestar del tema és aquesta mena de puritanisme que está "entrant a matar" i que no té cap mena de sentit. El passat és el passat i no es poden esborrar les imatges. Em pregunto si per aquesta regla de tres, a partir d'ara les imatges de Hitler o altre gent com ell, les posarán amb un puro a la boca per que quedin més malignes encara (si això és possible)...

Ferran Moreno ha dit...

ja podria ser, ja. Però l'edició d'imatges per manipular la història no és nova: no fa gaire corrien unes imatges de líder russos de la revolució en què n'havien anat desapareixent a mesura que els havien anat liquidant... perquè no s'hi pogués relacionar el supervivent. Jo el que em pregunto és si li treuran el puro al Churchill... Per cert, em sembla que va ser en una exposició a París sobre Sarte que li van esborrar el cigarret de la mà (i era una de les imatges més conegudes d'ell, i tothom se'n va adonar).

Esther ha dit...

En Churchill és el primer en qui vaig pensar per que tindrán feina en cas de vulguin esborrar-li el puro, no et sembla?. Lo dels russos també és indicatiu de que poden fer el que vulguin. A veure si al final tindrán raó els que mantenen que l'home no ha arribat a la lluna i que tot son imatges manipulades, je, je...

miquel ha dit...

A mi me l'esborren cada dia, encara que jo, és clar, no surto a les fotos.
Tinc la teoria, gairebé la seguretat, que els propers que no sortiran a les fotos seran els grassos.
Endavant i bona feina (et començo a llegir avui).

Esther ha dit...

Gràcies, Pere i benvingut!